asdfghjkl -.-''

Entry About Shout Friends Follow D'Board


  • Aku budak sekolah sains tapi benci sains .Aku benci matematik gilebabi tapi dipaksa belajar matematik .Aku pun taktahu bila aku ada hak untuk membenci .


THE DEATHBAT

KESAYANGAN-KESAYANGAN
03:32 | 0 Cloud(s)
SPM WEH -_-

See the tajuk ? SPM weh ... another couples of months to go and guess what? I haven't prepared a thing except 'preparing for the worst thing yet could happen ' . THIS IS WHAT I'VE BEEN THINKING RIGHT NOW .Feeling slightly down and wish that I could pretend as if I'm not being bothered bout it though .
   Haih . milkysmile If only the clock's hand can move inversely and if only I was born with a more useful brain that I able to invent such a time machine that I once saw in TV so that I could travel back to the time when I was in Form 4 -I'LL MAKE A VOW TO MYSELF TO BE MORE SERIOUS IN MY STUDIES AND PROMISE NOT TO MAKE SUCH STUPID DELINQUENT ACT AT SCHOOL ANYMORE


 Damn , what a 'too late to regret feeling' just now .*feeling pissed*   milkysmile I realised this fact that I'm sitting for my SPM this year all the time but unfortunately , the urge to study ... well, i shall give it a name which is 'MR.STUDY MODE' -he didn't appear the moment I needed him the most (which is right now) to blow and reset my mind to study and keep studying until I forgot to take my meals for the whole day .(btw ,not taking any foods for day?sounds impossible for me since I've got a bottomless tummy down there and being known as 'THE BIG EATER' among my schoolmates -_-)
 JUST WHAT THE HELL IS THIS ? I DO WANT TO ACHIEVE SOMETHING GREAT IN MY LIFE ACHIEVEMENT ! BUT ME , MYSELF CURRENTLY DIDN'T HAVE THE INITIATIVE TO WORK HARDER AND MAN , WHAT SHOULD I DO RIGHT NOW? milkysmile and I even end up posting my wishful thoughts in ENGLISH on this blog (quite unusual for me .I'd prefer Malay in conveying my feelings) Pfffffffft.Such a pathetic of me . milkysmile
12:14 | 0 Cloud(s)
SCREAMO dan MAMATKESAYANGANGILABABENGG


Haih .Bertemu lagi kita yer .Haish haish .Now , tanpa membuang masa ..aku nak cerita sikit pasal keletihan aku menjaga seorang kawan aku ni Photobucket .Aku bukan apa , aku risau .Sangat risau dengan obsesi mamat seorang ni .Dia nak layan post-hardcore , metalcore , grindcore bagai ...it's up to him lah .Aku takheran dan tak kisah pun.Aku pun layan giler babi menatang tuh .Photobucket Memang salah satu persamaan citarasa kitorang yang membuatkan kami sehati seperut .

Ceritanya begini ...kitorang ni sama-sama layan menatang ni .Kawan aku ni memang obses giler dengan menatang screamo ..  segala bagai ni .(tak sure ejaan dua perkataan ni betul tak-.-'') . Kerisauan aku membukit meluak-luak bila kawan aku sayang ni nak try dunia screamo ni .Fine.
Aku tak kisah .No hal .Aku back up.Kita member bro .Tapi benda screamo ni memudaratkan dia sebab dia ni bengap sikit Photobucket (sorry,bro.benda betul.Aku sayang kau =='') .MAIN PAKAI TIBAI JER HENTAM SCREAMO DENGAN CARA SALAH .Haa... yang ni aku nak marah ni.Rasa macam nak hampuk jer gitar kapak dia pekena kepala dia sampai penyet .Dah takpasal tekak dia parah .Pastu mulalah ngadu kat aku takde suaralah apelah .Tak lalu nak makanlah apelah .Haih .Mental aku dibuatnya Photobucket .Ah!Aku bengang aku suruh dia berhenti buat natang ni .Dia stop .Sayang punya pasal kononnya .Tapi aku takdelah bodoh mane takperasan dia memang takdehati nak tinggalkan natang tuh .
Photobucket
So aku try faham dia .Sekali lagi...sayang punya pasal (kot  T_T) . Aku bagi kebenaran dia nak screamo segalajadah tuh .Buatlah .Tapi aku wajibkan dia belajar dulu step2 nak buat benda .Apa susah...tutorial banyak kat internet .Pandai-pandaila cari .Apapun , tokguru tutorial screamo kawan aku cakap nak screamo bukan pakai tekak tapi pakai suara diaphragm dan perlukan aliran udara yang perfect .Entah .Aku pun tak faham
Photobucket .Tapi apapun kawan punya pasal aku sokong lah dia nak screamo untuk suka-suka itu lantak dia lah .TAPI...AKU WAJIB KAN DIA MINUM AIR MASAK 12 GELAS SEHARI .Ceh .macam takde kaitan je kan?Tapi camner...tu jer cara yang buat aku rasa selamat untuk dia .

Aku tanak dia hilang suara .Nanti siapalah yang nak teman aku borak pasal metal music ..layan bola malam-malam ...ngumpat pasal awek dengan pakwe2 budak sekolah kitorang..dan lain-lain banyak lagi . 
Photobucket

Okaylah..aku pun dah on the way nak ngantuk ni Photobucket .So long and good night .


13:21 | 0 Cloud(s)
TIADA HALATUJU

HOHO .So far hari ni sudah 22 haribulan 12 maa . Beberapa minggu lagi nak bukak sekolah ,Hewwheww . So , macam yang aku pernah cakap sebelum ni , zaman upperform time aku form4 dulu macam cibai .Jahanam punah ranap , taksanggup lagi aku nak describe .Aku bertambah bengap 
mungkin sebab aku perasan gifted kot . Haha..konon takyah belajar tidur dalam kelas ignore cikgu membebel lepas tuh terhegeh-hegeh harapkan result keluar good-good .Macam hanjengg punyer perangai .Such things like that doesn't exist in my life .Should have know it better .

Aku berangan punya berangan before sleep setiap hari asyik fikir punya fikir macam mana nak hadapi SPM yang akan datang ni .Alamak bro .Ini satu petanda kurang enak bro .Time form3 dulu 
tak struggle sampai muntah hijau pun takpelah sebab cikgu suap-suap sampai kenyang penuh ilmu di dada hewwheww gitu .Alhamdulillah , lepas semua A .Syukur gile .Sekarang ni dah masuk form5 .
Cerita SPM tak senang beb .Kalau zaman kau form4 kau main tepuk amai-amai bersantai-santai macam aku ni alamatnye tak berapa nak selamat la beb .So ... no time for'killing times' anymore.
Masa pun dah suntuk tapi yang pasti tak terlambat lagi .Aku pernah janji dengan diri aku taknak jadi
budak poyo taknak baca buku taknak jadi nerd segala but aku rasa aku kena tarik baliklah pendirian tuh ...for some reasons .Buku memang terbukti salah satu mainsources of knowledges dan satu cara nak gunakan buku ialah dengan membaca .Ya, itu apa yang aku belajar setelah sekian lama tapi baru sekarang aku nak sedar.

Whatever .Aku cadang untuk tahun depan aku nak lives well , eat well and study like nuts ! Let's
have a serious talk, we're talking about my dignity right now .The SPM which is the one I should fight for .Aku tak mengharap lebih .Cukuplah aku nak tengok aku boleh buat apa yang aku mampu buat .

Okeylah , cukuplah setakat itu saja .Aku pun rasa macam dah taklarat dah nak panjangkan entry
yang memang takde halatuju ni pun .Ada mood aku update entry laen .
THANKS BACA , kbye .








09:13 | 0 Cloud(s)
ZAMAN MENENGAH AKU

Fuhh .Dah upperform dah aku .Pejam celik pejam celik dah masuk cuti akhir tahun dah pun .Amacam
hidup?Seronok?So far sekarang aku dah pun habis tingkatan4 .Time flies kata orang .Kasi review sikit prestasi aku tahun ni .
MACAM JAHANAM . 
 Ni aku nak story sikit ni .Kenapa jahanam?Sebab memang tahun ni aku hancuss .Photobucket Al punah wa ranap .Macam-macam perkara tak diingini berlaku .Aku kena gantung sekolah .Syukur sangat tak kena buang .
Zaman form4 yang sepatutnya aku jaga ... telahpun aku hancurkan dengan tangan aku sendiri .
Photobucket
Tulah , bak kata seorang budak batch aku ni ...

''KAU TU TAIKO SANGAT LAH.BUAT SEKOLAH MACAM MOYANG KAU PUNYE AJE..''

Entahlahh .Aku pun taktahu kenapa aku ni nakal sangat .Dari mana datang perangai ni pun aku taktau .Aku tak salahkan sesiapa .Aku pun taktau kenapa dan mengapa aku susah sangat nak ikut menatang yang dipanggil peraturan sekolah ni .Ikut stail aku ;asal boleh langgar , langgar  ajelah . Haih . Kesian budak Grytex 1115 ada ahli yang degil nak mampus macam aku ni .

Aku sedar, dari zaman aku form1 lagi aku otai sebenarnya .Tapi otai aku otai beragak .Cover2 lagi .Setakat bawak benda2 haram tuh dah jadi adat .Time form 2 masalah komunikasi dengan cikgu .Time form3...haa...yang ni aku boleh bangga sikit sebab time aku form3 aku boleh kata like angel gitu .Cuma mp3 dengan music box tuh payah la nak tinggal .Yelah , zaman menagih restu cikgu lahh katakan .PMR punyer hal Photobucket .Malangnya kawan2 ,cerita baik aku terbantut disitu sebab bila aku form4 ... aku terlalu BEBAS dan terlalu berfoya-foya .(harap maklum bahawa foya2 disini bukanlah bermaksud pergi ke disko tetapi merujuk kepada perangai aku yang macam haram time tuh -.-) .
Photobucket Segala macam peraturan asal aku rasa semak aku langgar .Ish3... hampehhnyer,,,
JANGAN IKUT TAU KAWAN2 !

Apepun , aku dah mula rasa menyesal Photobucket .Ikhlas dari lubuk hati ni .Serious cakap.Aku berazam
 zaman form5 aku tahun depan aku nak jadi budak yang mendengar kata dan mengikut peraturan .
AKU BOLEH!!!!!!



01:46 | 0 Cloud(s)
Movie review kejap !

Assalamualaikum .Hello .
Photobucket Aku baru lepas tengok movie kat youtube tadi .Feeling touched Photobucket dengan cerita cina tersebut .Ceh, haha .Serious wa ckp sama lu Photobucket - TAK RUGI TENGOK.
 Obviously , latar belakang cerita ni memang la jenis zaman dulukduluk punyer cerita .Tak
silap aku zaman dinasti Qing kot . Malas nak cerita detailed tapi good seriously good .Tengok la sendiri . Tajuk cerita tuh ;

PhotobucketTHE PALACE  atau dalam bahasa cina   宫锁沉香/Gōng suǒ chénxiāng .


Tengok jangan tak tengok^^

The_Palace_Chinese_Film

Pelakon hero dengan heroine dalam cerita ni pun macam sedap aje mata memandang .Photobucket Serious , cair aku tengok minah heroine cerita ni senyum .Nampak ...jujur .Innocent much .


Okaylah , aku blah dulu . Ada mood aku hadap lagi kat sini .Adios~
Photobucket
21:20 | 0 Cloud(s)
R A S A

 Kadang-kadang kan...

Aku cuma mampu berharap kau rasa apa yang aku rasa walaupun aku juga rasa kau tak rasa apa yang aku rasa .
03:49 | 0 Cloud(s)
YEAH! K-E-M-B-A-L-I .

Assalamualaikum kawan ! Akhirnya~
Akhirnya .
     AKHIRNYA dan ...
akhirnya .
Haaaa~ I'M BACK sayangs
SETELAH BERBULAN  TAK BUKAK BLOG NI . Akhirnya terbukak jugak pintu hati aku nak buat
semak kat sini .Hmm....entahlah . Taktau kenapa sebelum ni aku rasa malas gila nak peduli pasal menatang ni  tapi harini....hmm . Hari ni aku di sini .So , aku tak cerita lagi pasal crush baru aku .Oh , mamat yang latest uh .Tapi sebenarnya taklah latest pun hakikatnya .Lama gaklah aku mengusha perempuan tuh .Oh ya , tolong take note yang perempuan di sini merujuk kepada lelaki atau mamat tuh .Aku malas nak merujuk dia menggunakan jantina dia sediri .Entahlah . terasa habat mungkin .

  Dah lama dah sebenarnya aku memerhatikan dia .( cheh bahasa -.-'') Start dia form one lagi .Erm , time tuh aku form two (perempuan ni muda setahun daripada aku) Aku usha maen2  mula mula .Usha punya usha.... memang smpai ke form four aku tak habis2 nak usha dia .Entahlah tak bosan bosan taktau kenapa .Satu hakikat yang membuatkan aku semakin hairan .Bak kata dormate aku...aku ni dahlah jenis yang allergic setia tapi tulah...entah APA perempuan ni dah jampi aku pun aku tatau.
Waktu aku angau thp pertama dekat minah ni dulu...aku tak rasa menatang ni serious .
Syok Sgt dok angau kat anak orang...aku pon bantai kecoh satu sekolah .Bongok jugak aku no kengkadang .Menjolok sarang tebuan .

Akan disambung....